SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

1. Splošno

 

Trgovina www.sivalna-tehnika.si je spletna trgovina, ki prodaja šivalne stroje, likalno tehniko, krojilno tehniko in opremo za tekstilno industrijo. Splošni pogoji spletne trgovine Šivalna tehnika so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18 - ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo - ZVOP-1), Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17 - ZEKom-1). S spletno trgovino Šivalna tehnika (v nadaljevanju tudi » trgovina sivalna-tehnika.si«) upravlja podjetje ŠTULAR d.o.o., Koroška cesta 26, 4000 Kranj, matična številka:  3482456, davčna številka: SI13800027.


Spletna trgovina omogoča nakup potrošnikom, samostojnim podjetnikom, pravnim osebam in drugim pravnim organizacijskim oblikam iz Slovenije.


Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine sivalna-tehnika.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino sivalna-tehnika.si in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

 

 

 

2. Dostopnost informacij

 

Prodajalec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:
 - podatki o identiteti prodajalca (ime in sedež podjetja ter matična in davčna številka)
- kontakti podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem (e-naslov, telefon)
- način in rok dostave artiklov
- informacije o načinu plačila
- informacije o odstopu od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
 
Trgovina sivalna-tehnika.si se ne zavezuje za popolnost in pravilnost podatkov na spletni strani www. sivalna-tehnika.si, niti se ne zavezuje za popolnost in pravilnost tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala.
Zaradi različnih grafičnih nastavitev monitorjev so možna odstopanja barv.

 

 

 

3. Vrste uporabnikov

 

Za nakup na spletni strani sivalna-tehnika.si registracija ni potrebna.

 

 

 

4. Cene

 

Cene izdelkov so v evrih (EUR) in vsebujejo DDV ter veljajo samo za slovenski trg. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila (6.).
 
Popusti, promocijske kode in boni se ne seštevajo. Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo
(kupec prejme e-sporočilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot kupca.
Pridružujemo si pravico do napake pri objavi cene. V primeru napačne objave cene, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo sivalna-tehnika.si kupcu omogočil odstop od nakupa.

 Redna cena je maloprodajna cena, ki vključuje tudi davek na dodano vrednost. Redna cena je cena blaga, ki ga podjetje prodaja v svojih prodajalnah in v spletni trgovini.


V spletni trgovini ima lahko blago določeno tudi vašo spletno ceno, to je redna cena zmanjšana zaradi prodaje v spletni trgovini.

 

 

 

5. Naročilo

 

Trgovina sivalna-tehnika.si se ne obvezuje, da so vsi artikli, prikazani na spletni strani, na zalogi. Informacije o stanju zalog posameznega izdelka so navedene na spletni strani samega izdelka, informacije o dobavnem roku pa pod statusom zaloge izdelka »Na zalogi«. Če naročenega blaga prodajalec zaradi eventuelnih sprememb s strani dobavitelja ne more odpremiti v obljubljenem roku, o tem obvesti kupca po e-pošti. Kupec v tem primeru lahko odstopi od pogodbe ali pa si izbere drug izdelek.
 
Kupoprodajna pogodba med trgovino sivalna-tehnika.si in kupcem je sklenjena v trenutku, ko trgovina sivalna-tehnika.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev naročila).
Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovino sivalna-tehnika.si kot za kupca. Naročila se kupcu shranijo v njegov profil v zavihek Pregled računov.
 
Naročilo izdelkov je možno tudi preko e-pošte naročila@sivalna-tehnika.si ali telefonske številke 04/236 50 30 med 8. in 16. uro razen sobote in nedelje.
 


 

 

 

6. Načini plačila

 

Trgovina sivalna-tehnika.si omogoča naslednje načine plačila za nakupe:

 

- s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, American Express, BA Maestro)

- s spletno aplikacijo PayPal po povzetju z odkupnino

- po povzetju z odkupnino
- ali z nakazilom na transakcijski račun NOVA LJUBLJANSKA BANKA d.d.: SI56 0288 9026 2499 908 po ponudbi/predračunu

 
Za nakupe v drugih državah članicah EU velja plačilo po predračunu.

 

 

 

7. Nakupna pogodba - račun

 

Nakupna pogodba - račun je sklenjena v slovenskem jeziku. Ob prevzemu blaga prejme kupec natisnjen račun za nakupljene izdelke. Kopija računa bo skladno z veljavno zakonodajo, še 10 let po zapadlosti shranjena pri podjetju Štular d.o.o., Koroška cesta 26, 4000 Kranj
in jo lahko prejmete na pisno zahtevo preko e-naslova info@sivalna-tehnika.si za tekoče koledarsko leto.
 
Kupec prejme račun za naročene artikle skupaj z naročenimi artikli v paketu .
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.
Pregled naročil je možen v uporabniškem profilu kupca na spletni strani www.sivalna-tehnika.si.

 

 
 

8. Nakup za pravne osebe

 

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v  koraku registracije vnesete ID za DDV ter naziv podjetja. Ob vnosu ID za DDV in naziva podjetja, pomeni, da sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja.
 
Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru reklamacijskih pogojev iz točke 11.
 
Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).
 
Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja trgovine www.sivalna-tehnika.si z razliko od predhodno omenjene možnosti odstopa od pogodbe.
 
Trgovina sivalna-tehnika.si pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:
 
-          z nakazilom na transakcijski račun po ponudbi/predračunu
-          po povzetju z odkupnino

 

 

9. Pravica do odstopa pogodbe - preklic naročila

 

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema blaga.

 

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje o svoji odločitvi o odstopu od pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti na naslov ŠTULAR d.o.o., Koroška cesta 26, 4000 Kranj, ali po elektronski pošti na info@sivalna-tehnika.si). V ta namen lahko potrošnik neobvezno uporabi priloženi vzorčni odstopni obrazec, dostopen v PDF obliki na povezavi:

 

Zahtevek je na voljo v PDF obliki na povezavi: PDF

 

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po podanem obvestilu o odstopu od pogodbe. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Podjetje vam bo vsa prejeta plačila povrnilo nemudoma oziroma najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe, z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Potrošnika bremenijo stroški vračila blaga. Podjetje ne sprejema pošiljk z odkupnino.

Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Ogled in preizkus artiklov sme potrošnik opraviti le v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. V primeru vračila blaga, ki je poškodovano ali je njegova vrednost zmanjšana zaradi posledic ravnanja potrošnika, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga, potrošnik odgovarja prodajalcu za takšno zmanjšanje vrednosti blaga.

 

Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko 04 236 50 30 ali nam pišite na info@sivalna-tehnika.si

 

 

 

10. Reklamacija

 

Reklamacije upoštevamo skladno z obravnavo reklamacij s predloženim računom kupca. Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne artikle, količine ali pa artikel kakor koli odstopa od kupčevega naročila.
Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti podjetje v roku 2 mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali vračilo kupnine.
Kupec lahko napako reklamira osebno, po telefonu na telefonsko številko 04 236 50 30, pisno na naslov podjetja ali na elektronski naslov info@sivalna-tehnika.si. V primeru, če kupec poda reklamacijo osebno, po telefonu ali po elektronski pošti, mu mora podjetje o tem izdati potrdilo.


Kupec lahko uporabi sledeči PDF dokument za reklamacijski zapisnik: PDF

 

Prodajalec odgovarja za skrite napake artikla, ne odgovarja pa za nastalo škodo, zaradi nepravilne uporabe, vzdrževanja.
Kupec lahko blago v reklamacijo vrne osebno ali pa ga na stroške prodajalca in po predhodnem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti.
Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!
V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost, da izdelek zamenja za enakega ali podobnega, da ga zamenja za karkoli drugega ali da mu izplačamo kupnino in mu jo nakažemo na njegov transakcijski račun.
V primeru neupravičene reklamacije kupcu vrnemo izdelek in zaračunamo stroške vračila. Ne prevzeti artikli in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev.
V primeru, da je prišlo do poškodbe paketa med samo dostavo, je potrebno izvršiti reklamacijo pri dostavni službi, odvisno od načina pošiljanja in nas o reklamaciji obvestiti na info@sivalna-tehnika.si.

 

 

 

11. Dostava in poštnina

 

Čas dostave od prejetega naročila je 2 - 3 delovnih dni po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu.

 

Dostavlja  Pošta Slovenije.

 

Stroški pošiljanja se obračunajo če pri nakupu v spletni trgovini sivalna-tehnika.si.

 

Pri plačilu po povzetju vam Pošta Slovenije obračuna provizijo za vplačilo obrazca UPN. Ta strošek ni vračunan v kupnino in nanj nimamo vpliva.

To pomeni, da v primeru plačila po povzetju plačate vrednost paketa, strošek pošiljanje ter provizijo za vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije.

Znesek provizije za vplačilo obrazca UPN si lahko ogledate na strani Pošte Slovenija na https://www.posta.si/zasebno-site/Documents/Ceniki/Cenik-ostalih-storitev.pdf

- kupnina do 98,00 EUR: provizija 1,25 EUR.

- kupnina nad 98,00 EUR do 501,00 EUR: provizija 1,28% od vrednosti paketa

- kupnina nad 501,00 EUR: provizija je 5,90 EUR + 0,30% od vrednosti paketa

 

 

 

12. Preklic naročila

 

Uporabnik spletne trgovine sivalna-tehnika.si, lahko prekliče naročilo blaga še isti dan oddaje naročila do 14. ure oz. naslednji dan do 14. ure, če je bilo naročilo oddano po 16. uri.


Preklic naročila je možen izključno preko e-pošte info@sivalna-tehnika.si, kjer morajo biti navedeni podatki: številka naročila, ime in priimek kupca, naslov kupca.

 

 

 

13. Varovanje osebnih podatkov

 

Štular d.o.o. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po ZVOP-1 in Splošni uredbi o varstvu podatkov ter se zavezuje, da bo pri poslovanju s strankami ravnala skladno s Politiko zasebnosti objavljeno na naslovu www.sivalna-tehnika.si/politika-zasebnosti

 

 

 

14. Mnenja, priporočila, pohvale, pritožbe

 

Mnenja, priporočila, pohvale in pritožbe, ki jih kupci napišejo, so pomemben del funkcionalnosti spletne trgovine in poslovalnice Šivalne tehnike.
Podjetje Štular d.o.o., vabi, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine ter obiskovalec poslovalnice Šivalna tehnika. Vsako mnenje, ocena, priporočilo, pohvala ali pritožba bo posebej obravnavana s strani uprave ter ustrezno rešena v čim krajšem času.
Štular d.o.o., ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu blagovne znamke Šivalna tehnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih trženjskih komunikacijah.

 

 

15. Spori

 

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine http://www.sivalna-tehnika.si med kupcem in ŠTULAR d.o.o., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno.
V kolikor to ne bo mogoče, je stvarno pristojno sodišče v Kranju.
Podjetje potrošnika seznanja, da družba ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, skladno z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZisRPS).

 

 

 

16. Podatki o podjetju

 

Naziv: ŠTULAR d.o.o.
Naslov: Koroška cesta 26, 4000 Kranj
Spletna stran: http://www.sivalna-tehnika.si
E-pošta: info@sivalna-tehnika.si
Telefon: 04 236 50 30
Identifikacijska številka za DDV: SI13800027
Transakcijski račun NOVA LJUBLJANSKA BANKA d.d.: SI56 0288 9026 2499 908